Polityka Prywatności


Państwowa Inspekcja Pracy przywiązuje szczególną wagę do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających serwisy w domenach pip.gov.pl, oip.pl, ospip.pl. Poniższy tekst określa zasady korzystania z naszych serwisów oraz ich politykę prywatności.

JAKIE DANE O TOBIE ZBIERAMY?

Dane zbierane automatycznie
Podczas Twojej wizyty na naszych stronach internetowych, automatycznie zbierane są anonimowe dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą formularza kontaktowego, telefonu, poczty e-mail itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres e-mail itp.

Dane zbierane podczas rejestracji
Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszych serwisów będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres e-mail i hasło dostępowe, jakiego będziesz używał na naszej witrynie, poprosimy Cię też o dodatkowe dane, np. imię i nazwisko, dane kontaktowe redakcji, którą reprezentujesz.

W JAKI SPOSÓB WYKORZYSTUJEMY TWOJE DANE?
Dane zbierane podczas rejestracji służą wyłącznie do zalogowania się do naszych serwisów / weryfikacji użytkowników.
Jeżeli subskrybowałeś nasz newsletter (lub w inny sposób wyraziłeś na to zgodę) wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego biuletynu. W każdym kolejnym newsletterze otrzymasz pytanie, czy chcesz go nadal otrzymywać.
Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników w naszych serwisach internetowych. Zbierane są także dane demograficzne.
Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą a naszym serwisem będą wykorzystanie wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytania.
W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych,Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
W przypadku naruszenia zasad korzystania z naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W JAKI SPOSÓB BĘDZIEMY SIĘ Z TOBĄ KONTAKTOWAĆ?
Jeżeli zapisałeś się do grona odbiorców naszego newslettera, będzie go otrzymywać drogą e-mailową.
Jeżeli kontaktowałeś się z nami, możesz od nas otrzymać odpowiedź drogą e-mailową lub w inny wskazany przez Ciebie sposób.

W JAKI SPOSÓB MOŻESZ POINFORMOWAĆ NAS O ZMIANIE DANYCH?
Jeżeli chcesz zrezygnować z otrzymywania newslettera, możesz użyć opcji rezygnacji, zawartej w stopce każdej otrzymanej wiadomości. W kwestii zmiany adresu, na który przesyłany jest newsletter możesz skontaktować się z redakcją serwisu przez formularz kontaktowy.
Jeżeli jesteś zarejestrowany w jednym z naszych serwisów, to po zalogowaniu się do systemu możesz wprowadzić zmiany danych podanych podczas rejestracji i używanych do zalogowania się do systemu. W sprawie usunięcia prosimy o kontakt z redakcją serwisu przez formularz kontaktowy.

WYKORZYSTANIE CIASTECZEK („COOKIES”)
Nasze serwisy internetowe mogą wykorzystywać ciasteczka. Identyfikują one Twoją przeglądarkę oraz usprawniają działanie naszych serwisów. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.
STATYSTYKI SERWISU
Nasze serwisy gromadzą anonimowe dane dotyczące odwiedzanych stron. Dane te służą wyłącznie do analizy statystycznej ruchu w serwisach, np. określenia popularności poszczególnych części serwisów., Oprócz własnych statystyk możemy korzystać z usługi „Google Analytics” – zbierającej anonimowe informacje o odwiedzanych stronach naszych serwisów. Szczegółowe zasady dotyczące polityki prywatności „Google Analytics”, w tym informację jak można zablokować zbieranie danych, znajdują się na stronie:
http://www.google.com/int/pl/analytics/privacyoverview.html.

W JAKI SPOSÓB ZABEZPIECZAMY TWOJE DANE OSOBOWE?
Gdy przekazujesz nam swoje dane osobowe komunikacja między Twoim komputerem a naszymi serwerami jest zaszyfrowana za pomocą protokołu SSL (Secura Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

PRAWA AUTORSKIE
Niniejsza witryna jest własnością Państwowej Inspekcji Pracy Głównego Inspektoratu Pracy w Warszawie, przy ul. Barska 28/30. Dostęp oraz korzystanie z tej witryny podlega obowiązującym przepisom prawa i następującym warunkom.
Żadna z informacji publikowanych w domenach pip.gov.pl, oip.pl, ospip.pl (dotyczy to zarówno treści, jak i elementów graficznych i kompozycji) nie może być reprodukowana, powielana, ani rozpowszechniana na żadnym nośniku bez zgody właściciela praw autorskich. W przypadku portali internetowych dodatkowym warunkiem jest zamieszczenie aktywnego linku do strony głównej, z której pochodzą informacje.
W razie jakichkolwiek wątpliwości lub chęci uzyskania dodatkowych informacji należy się skontaktować z Rzecznikiem Głównego Inspektora Pracy (rzecznik@gip.pip.gov.pl).

ZMIANY NASZEJ POLITYKI PRYWATNOŚCI
Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności przez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.
KONTAKT
Instytucja zbierająca dane: Państwowa Inspekcja Pracy Główny Inspektorat Pracy w Warszawie ul. Barska 28/30, 02-315 Warszawa.




  • banner178526
  • banner120717
  • banner120701
  • banner158645
  • banner178527
  • banner177694
  • banner111644
  • banner175199
  • banner117082
  • banner155205
  • banner155206
  • banner172098
  • banner153622